★ ★ Laatste nieuws: De foto's van de intocht 2016 zijn gepubliceerd! ★ ★

Hang een kleurplaat voor je raam als warm welkom voor Sint en Piet!

Intocht Sint Nicolaas in Edam moet weer één groot feest worden!

Twee dagen na de rondgang van Sint Maarten wordt in Edam Sint Nicolaas welkom geheten! Nadat vorig jaar slecht weer er voor zorgde dat de boot niet kon uitvaren, was het ook dit jaar even spannend hoe en waar de Sint zal ‘landen’ op zondag 13 november. De kademuur nabij de Baanbrug wordt namelijk gerenoveerd en een groot ponton zorgt er voor dat de boot niet verder kan varen. Daarom zal Sint Nicolaas ook dit jaar per koets om 14.00 uur bij de Kettingbrug arriveren en via de Nieuwehaven een rondrit maken door de stad, met als eindpunt het oude raadhuis aan het Damplein.

De Sint zal ongetwijfeld omringd worden door vele duizenden kinderen, ouders, grootouders en andere belangstellenden. Met muzikale steun van de Kaaskapel, begeleid door Drumband- en Showgroep Edam èn door de aanwezigheid van de onvolprezen Pepernotenband moet het weer één groot feest worden.

Terwijl de Pepernotenband en Drumband- en Showgroep Edam aan wal blijven, speelt de Kaaskapel op de Nieuwehaven vanaf een koeboot! Uiteraard zullen er deze middag tientallen Strooipieten aanwezig zijn, evenals de vrolijke en behendige Kanopieten.

Welkom en afscheid…

Het wachten op het Damplein vliegt deze middag om met een gezellig ‘voorprogramma’ vanaf 14.30 uur. Steven Boegem zal het volle plein in de juiste stemming brengen met aloude en wellicht nieuwe Sint-klassiekers. Op het Damplein worden de Spaanse gasten voor de laatste maal welkom geheten door burgemeester van Beek en zijn vrouw. De burgemeester gaat in december met pensioen.

Autovrij en parkeren

Uiteraard worden omwonenden wederom gevraagd om de straten in het centrum van Edam autovrij te houden. Parkeren kan aan de rand van de stad!

Kleurplaat als welkom

Op deze website vind je niet alleen alle actuele informatie, spelletjes, recepten en honderden foto’s, maar ook een speciale kleurplaat. Download de tekening, kleur hem in en hang hem als een warm welkom voor je raam!

Download de kleurplaat van de intocht Sinterklaas Edam

Leer het Pieten dansje!

Dansjuf Elise Schoen vindt het altijd gezellig wanneer Sinterklaas in het land is. Daarom heeft ze ook een echt Zwarte Pieten dansje bedacht, op de muziek van Feestpiet Fabio: "Stoomboot, Cadeautjes". Zo gezellig, lekker dansen met in de pauze natuurlijk een bakje pepernoten en warme chocolademelk!

Het is alleen heel vreemd dat, wanneer zij steeds het liedje aanzet en gaat oefenen, het lijkt alsof ze gestommel hoort op het dak! Maar als zij dan de muziek uitzet is het weer weg. Vreemd…

Voor alle kinderen die het leuk vinden: het dansje staat hieronder! Dat wordt dus veel oefenen!

Receptie in Harmonie

Zaterdag 19 november vindt in het gezellige café de Harmonie aan de Voorhaven de jaarlijkse receptie plaats. Sint Nicolaas en enkele Pieten zijn die dag aanwezig om alle kinderen van de stad te ontmoeten tussen 10.00 en 17.00 uur. Gratis kaarten kunnen vanaf maandag 14 november opgehaald worden bij Markee Boek & Kantoor.

Pieten Uitzendbureau

Inwoners van de gemeente Edam-Volendam kunnen verder vanaf zaterdag 26 november tot 5 december vrolijke Pieten (en zelfs Sint Nicolaas) ‘bestellen’ via het speciale Pieten Uitzendburo. De Pieten maken er een leuk en vriendelijk feestje van en zullen zich op voorhand op de hoogte stellen van de jonge aanwezigen! Informatie: 0299 371 420 of 0299 362 628. Of mail naar anneke.lansen@quicknet.nl.