★ ★ Laatste nieuws: De foto's van de intocht 2017 zijn gepubliceerd! ★ ★

Sint Nicolaasintocht Edam wordt waar spektakel!

Intocht Sinterklaas Edam in 2017

Het is nog even wachten maar op zondag 19 november komt Sint Nicolaas weer naar Edam. Eén dag na de landelijke televisie-intocht in het Friese Dokkum is de kleine kaasstad al aan de beurt. Om stipt 14.00 uur vaart de pakjesboot, begeleid door tientallen kanopieten, onder de Kettingbrug het mooie stadje in.

Dit jaar gelukkig geen opstoppingen en problemen met verwijderde bruggen en dwarsliggende pontons, maar een ouderwetse intocht. Om ongeveer 14.30 uur zal de Sint en zijn gevolg aan land gaan op de Schepenmakersdijk. Daar wacht de koets, waarna het gezelschap via Lingerzijde en Kleine Kerkstraat richting stadhuis aan het Damplein zal rijden. Hier vangt burgemeester Sievers Sint Nicolaas op rond 15.00 uur.

Gedurende de intocht wordt de boot muzikaal begeleid door de Kaaskapel. Drumband- en Showgroep Edam loopt mee op de Nieuwehaven en neemt ook vanaf de Schepenmakersdijk de koppositie in.

Ook de Pepernotenband is dit jaar wederom van de partij! Al vanaf 13.30 uur spelen zij de sterren van de hemel bij de Kettingbrug om vervolgens aan te sluiten op het Damplein. Voor die tijd is Steven Boegem aanwezig op hetzelfde plein om – in afwachting van de stoet – leuke liedjes te zingen.

De organisatie vraagt bewoners en bezoekers om als gevolg van de enorme drukte de centrumstraten autovrij te maken/houden en parkeerterreinen aan de rand, zoals bij Boon, de bibliotheek, EVC en de Singel op te zoeken.